‘Allahs vlag wappert in elke straat, zo zoet’

Publicatie: Parool

De jihad in Syrië trekt ook Nederlandse vrouwen. Strijden doen ze niet, wel het huishouden. Op sociale media delen zij informatie over het dagelijks leven en vragen zij anderen om ook te komen.

Volgens de Belgische vrouwelijke jihadist Umm Haniefa zijn er meer vrouwen in Syrië nodig om ‘voor de mannen en kinderen te zorgen’, zegt ze in een oproepje op Facebook. Leeftijd, kinderen, gescheiden of weduwe – dat maakt niet uit. Vrouwen die met een strijder willen trouwen, kunnen dit persoonlijk met haar bespreken.
In eerdere boodschappen benadrukt de jihadstrijder, zelf getrouwd met voormalig Shariah4Belgiumkopstuk Hicham ‘Abu Haniefa’ Chaïb, dat moslims in het Westen vernederd worden. Ze snapt dan ook niet dat andere moslima’s haar pad niet volgen. In Syrië worden zij met respect behandeld en kunnen ze zonder problemen een gezichtssluier dragen. Bovendien heerst er een eenheidsgevoel, want gezamenlijk strijden ze tegen de onderdrukking van moslims in Syrië en in de rest van de Arabische wereld.
Volgens de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zitten er ongeveer twintig Nederlandse vrouwen in Syrië. Het overgrote deel sluit zich aan bij de zeer radicale Islamitische Staat van Irak en Syrië (Isis). Eén van hen is Sara (18). Zij vertrok een paar maanden geleden om de ‘regels van God op te volgen’ en ‘het volk te helpen’. Ze geeft aan niet te zijn geronseld, maar dat zij uit zichzelf heeft besloten naar Syrië te gaan.
‘Ik ben met een lach van oor tot oor vertrokken en ik lig er niet wakker van dat de Nederlandse regering mij niet terug wil,’ schrijft ze op Facebook. De jonge moslima, die onlangs met de Belg Brian De Mulder (21) is getrouwd, radicaliseerde nadat ze via vrienden met de salafistische jihadistische ideologie in aanraking was gekomen. Toen ze zich begon te bedekken met een gezichtssluier, werd ze vaak nagewezen of uitgescholden op straat, ook door moslims. Hierdoor was ze het leven in Nederland zat.
De vrouwelijke Syriëgangers volgen hun mannen of trouwen ter plaatse met een jihadstrijder. Met die laatste hebben ze vaak van tevoren al contact gelegd via sociale media. In Syrië willen ze een nieuw leven opbouwen volgens de regels van de islam, omdat ze zich daar beter voelen dan in ‘kuffar’ (ongelovige) landen. Vechten doen ze niet, wel zorgen voor hun man.
Montasser AlDe’emeh, die onderzoek doet naar Syriëstrijders en de internationale jihad aan de universiteiten van Antwerpen en Leuven, zegt dat deze vrouwen vaak een moeizame jeugd hebben gehad, waardoor de behoefte aan liefde, broeder- en zusterschap en erkenning nog groter wordt. Die behoefte vinden ze onder gelijkgestemden, onder andere via internet. “Die meisjes worden zowel door de eigen gemeenschap als door de hele samenleving afgewezen. Hierdoor krijgen ze het gevoel dat er geen plaats voor hen is en worden ze juist radicaler.”
Ondertussen draait de jihadistische propagandamachine op volle toeren. Naast Koranverzen en informatie over de strijd van Isis delen de jihadvrouwen ook vrolijke kiekjes van ontbijtjes met potten Nutella, hun lachende partners en meidenavonden met chocoladerepen. Op de achtergrond is steevast een kalasjnikov te zien. Syrië, zo is de boodschap die de foto’s geven, is hartstikke fijn, dus waarom komen jullie niet?
‘Hier voelen we dat Allah met ons is. Weinig slecht gezinde broeders of zusters. Iedereen is vrolijk. Allahs vlag die in elke straat wappert. Zo zoet,’ schrijft een Tilburgse die momenteel in de Syrische stad Raqqa woont.
Nederland en België zijn in de ogen van de vrouwelijke jihadi’s anti-islam. Ze hadden moeite met het vinden van werk en werden gediscrimineerd vanwege hun hoofddoek. Dit is ook de schuld van politici als Geert Wilders en Filip Dewinter, die hen openlijk vernederen, zeggen ze. Salafistische thuisblijvers ervaren hetzelfde.
“Ik droom ervan om naar Syrië te gaan,” vertelt een 18-jarige moslima uit België. “Hier mag ik niet eens een hoofddoek op naar school. Mijn ouders willen zelfs mijn ghimaar (lange hoofddoek) kapot scheuren.” Eerder zijn een paar van haar vrienden vertrokken. “Allah zal mij daar ook brengen,” roept ze vol overtuiging.
Als op sociale media al iets over de dood zichtbaar wordt, dan gaat het over gevallen ‘leeuwen’. De jihadstrijders die sneuvelen, krijgen een eigen biografie, gemaakt door medestrijders. Zelden wordt verdriet geuit, wel de hoop dat zij nu bij Allah in het paradijs zitten. Want wie valt tijdens de strijd voor het kalifaat, heeft veel meer kans om in de hemel te komen. AlDe’emeh: “Het overgrote deel gaat naar Syrië met de verwachting te sterven. Zij verlangen juist naar het martelaarschap.”

One thought on “‘Allahs vlag wappert in elke straat, zo zoet’”

 1. Terwijl de islam gewelddadig oprukt vanuit Irak, Syrië, Somalië, Jemen, Turkije, Marokko en Libië tot in onze straten en nog meer Moslims uit islamitisch Midden- Oosten en Afrika richting Nederland komen, per direct een uitkering en stemrecht krijgen, hebben PVDA, D66, CDA en GL openlijk verklaard deze islamitische massa verplaatsing naar Nederland te blijven steunen! Politieke elite vindt dat er nog veel meer migranten (lees 99% moslims, voedingsbodem voor jihad) bij kunnen en dat er aan het immigratie/asielbeleid niet getornd mag worden!

  Politiek maakt dus zich wederom compleet ongeloofwaardig door de nutteloze acties tegen de jihadisten!
  Terwijl de hele moslimgemeenschap in NL,Nederlanders als ongelovige vijand ziet, blijven D66, GL,PVDA en CDA het schaamteloos opnemen voor de Islam.

  Hoe meer Moslims binnen, hoe meer jihadisten in Nederland. Hoe meer moskeen, hoe eerder hun Jihad (islamitische heilige oorlog tegen Nederlanders)! Moslims die haat en nijd verkondigen in de moskeen, want die zijn ook een gevaar voor de samenleving. Moskeeën worden gebruikt voor het verspreiden van haat tegen het gastland en de cultuur. Er zijn al meer dan 9.000 moskeeën in Nederland en jonge moslims worden opgevoed aan de hand van een strijd tegen de ongelovigen. Moskee is de basis voor de Jihadistische opvoeding/opleiding! Dit gluiperige, geniepige indoctrineren is één van de doeltreffendste wapens van de islam: Val ze aan in hun zwakheden, bestrijdt ze met de mogelijkheden die zijzelf schiepen met die: “Vrijheid van meningsuiting. Nederland,maar hebben laten aan broeden en voortwoekeren, maar niet heus, moskeetje hier,moskeetje daar,en zie hoe het kwaad welig om ons heen tiert hoe langer hoe meer…

  “Wat zij op straks doen is vanuit hun ‘geloof’ gerechtvaardigd. Het is geen jeugdprobleem wat van gisteren is. Het is een oprukkend probleem waar niemand de handen mee aan vuil wil maken.
  Het is een schande dat de haatzaaiende imams, hier hun lessen en donderpreken mogen blijven verkondigen!!.

  Diederik Samsom:’De extremisten misbruiken de islam.’, De islam hoort bij Nederland en is een vredelievende religie’ (Ook de stelling van het CDA, GL en D66). Politieke elite blijft beweren dat het afhakken van hoofden, huidige jihad niets met de islam te maken heeft. Integendeel, het heeft er alles mee te maken. Deze partijen willen de duizenden Mohammed aanhangers die hun partij rijk is niet ontvallen maar geïndoctrineerde leden dromen over de eeuwige terugkeer van de gewelddadige jihad in Nederland! Hun islam zich manifesteert als een agressieve politieke totalitaire ideologie, verwant aan andere totalitaire ideologieën. Islam claimt het patent op de goddelijke waarheid en het alleenrecht, andere volkeren te onderwerpen en uit te moorden. De opkomst van een jonge generatie moslims, de jihadisten, een generatie die meerderheid gaat vormen in NL, die gericht is op heilige oorlog tegen de Nederlanders. De meerderheid van deze moslimjongeren heeft ondanks alle tragiek vooralsnog niet de vrijheid , maar voor de politieke islam gekozen. Dat is ‘n doorn in het oog van de politieke elite.
  Voor deze jongeren is de islam meer een wapen,een stelsel van wetten en voorschriften om Nederlanders te onderwerpen. Ze zien islam als een massavernietigingswapen!

  Terwijl de hele moslimgemeenschap in Nederland, Nederlanders als ongelovige vijand ziet, blijven D66, PVDA en GL het schaamteloos opnemen voor de Islam. Hun eerste reactie op de moordpartij was wat de consequenties voor de Islam zouden zijn! Het zijn lafaards, leugenaars en huichelaars.

  Dankzij dit soort politici, dreigt in Nederland een soort midden-oosten land toestand te ontstaan. Overal in de steden zijn er moslimstrijders actief, imams en andere militanten zijn bezig om jonge mannen en vrouwen op te leiden! Veel jihadisten gebruiken de middelen van de gevestigde politieke partijen en overheids instellingen…Ze stellen onomwonden dat Nederland moet worden overgenomen. Moslims zouden nieuwe instroom bevorderen door meer bruiden uit een islamitische land te halen, hun kinderen als anti-Nederlands opvoeden etc.. 

  Huidige leiders hebben zo’n verschrikkelijke angst voor de realiteit van de islam dat ze zelfs het woord ‘islam’ niet in de mond durven nemen! Het bewijs van hun ‘moslimliefde’ was al lang te zien, door het aantal leden uit Moslimorganisaties! Met behulp van massieve druk uit Turkije en Arabische landen via de moskeeën worden veel moslimmilitanten als stemmentrekkers binnengehaald! Dankzij deze politiek in meerderheid, wordt de islamitische gevaar steeds groter in Nederland! 

  Moslim gemeenschap is de bondgenoot van de PVDA, CDA, GL en D66!

  PVDA en D66 leiders zijn dwaas dat ze in hun eigen sprookjes blijven geloven, niet alleen op economisch- en Europees niveau, maar ook in termen van een religie als de islam. Ze blijven maar doorkletsen over een islam die niet bestaat. 

  Er bestaat geen radicale islam, de islam is radicaal, punt. De dwazen van het gehele PVDA en D66 ‘schip’ geloven allemaal dus in fabels, dat is duidelijk. Maar ook CDA!

  CDA is een van de hoofdverantwoordelijken van de teloorgang van ons mooie Nederland, eerst 30 miljard halen, stelen, of roven uit het ABP fonds (of hoe je dat ook wilt noemen) van de hardwerkende burger, dan ons mooie landje verkwanselen aan de Moslim Maffia! De hele oude politieke partijen, inclusief CDA, zijn allemaal leugenaars! Het CDA heeft mede met de PvdA en VVD gezorgd voor de massa-immigratie en nu moeten we bang zijn in eigen land. Hele wijken in grote steden zijn niet-Nederlands meer; niet erg als we er iets beters voor terugkregen. Maar wat hebben we gekregen: criminelen, Jodenhaat en terreurdreiging!

  Terwijl onze westerse “wereld” verdwijnt, zijn er nog massa’s mensen die hopen, dat er ook nog maar iets kan worden gered. Veel van die islam-zalvers gaan ervan uit dat de islam het uiteindelijk zal gaan winnen, dus beginnen ze maar alvast met heulen en collaboreren teneinde hun eigen hachje veilig te stellen. Met deze houding is er niets nieuw onder de zon, getuige de recente geschiedenis van Nederland.

  Straattuig, het dragen van hoofddoeken als tegen vlag, schotelantennes voor de islamitische cultuur, moskee voor jihad, het oproepen tot gebed (propaganda voor jihad), en nu zwaar gewapende jihadisten in onze straten…!
  Er is gewoon een groot probleem en dat blijkt maar niet kleiner te willen worden. Moslim probleem of niet, feit is dat deze ‘lieverdjes’ voor een disproportionele gevaar en misbruik van onze sociale voorzieningen, inclusief zorg, zorgen. 

  Wat is precies de reden waarom NL in 38 jaar tijd moest worden overspoeld met voornamelijk jihadisten uit achtergestelde moslimlanden?
  Ons land heeft nieuwe leiders nodig met een nieuwe visie. De gewone man heeft geen enkel vertrouwen meer in de huidige politiek, waar het beschermen van onze democratie vastloopt onder een smorende deken van politieke correctheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brenda\\\\\\\'s Anti-spam *